שתפו ותהנו

לפני רכישה ושימוש בציוד וחומרים למיגון קרינה בלתי מייננת, חשוב שתקראו את העמוד הזה במלאו וכן את מגבלות ותנאי שימוש ורכישה באתר.

מגוון ציוד וחומרים למיגון קרינה בלתי מייננת

סרטון הסבר קצר על מוצרי המיגון הביתי – https://youtu.be/lIySFIhA9j0

סרטון הסבר קצר על מוצרי המיגון הביתי – https://youtu.be/lIySFIhA9j0

אזהרות!

  1. יש לבדוק קרינה (מומלץ על ידי מד קרינה ביתי) לפני ואחרי ההתקנה. בבדיקה יש למצוא את נקודות חדירות הקרינה (חלונות\קירות\רצפה\תקרה מבחוץ ומשכנים).
  2. מיגון קרינה דורש ידע ויכולות טכניות. כדי לרכוש מעט ידע בנושא אתם מוזמנים לקרוא את הפרק על מיגון קרינה ודפי המשנה שלו (מיגון מקרינה סלולרית-אלחוטית-רדיו, או מיגון קרינה בתדר נמוך ממערכות חשמל) באתר "ללא קרינה בשבילך". אל תגשו לביצוע מיגון ללא הבנה עמוקה של התחום.
  3. לפני מיגון בית מפני קרינה סלולרית-אלחוטית יש להרחיק ולהוציא מהבית ציוד אלחוטי וסלולרי. שימוש בציוד זה בתוך מבנה ממוגן יכול להביא להשפעה שלילית של הקרינה מהציוד, אשר אפשרי שתוגבר (עקב חוסר קליטה סלולרית) או תוחזר מהמיגון בצורה משמעותית יותר בהשוואה להחזרי הקרינה מקירות רגילים.
  4. מומלץ להשתמש ביריעות מיגון זמני MYLAR, כמיגון זמני, קל להתקנה, וזול, על קירות ועל חלונות, כדי לוודא שהקרינה אכן נכנסת מאיפה שאתם חושבים ולעמוד את השיפור בסוף תהליך המיגון.
  5. אין לבצע מיגון קרינה ללא ידע מתאים.

איך עובד תהליך המיגון אצלנו? 

רוב האנשים שפונים אלנו בשנים האחרונות רוצים ישר למגן בלי ידע מתאים ובלי הכנות והשלבים המתאימים. מיגון מפני קרינה בלתי מייננת הינו תהליך. לא בום וגמרנו, אלא תהליך מובנה ומוגדר. בתהליך שלבים שביצועם יגדיל את הסיכויים למיגון נכון ויקטין את הסיכוי לטעויות והופעת בעיות.

שלב ראשון – רכישת מד קרינה ביתי 

הלקוח קונה מד קרינה ביתי מהיר. רכישת מד קרינה ביתי באתרנו היא תנאי בסיסי לתחילת תהליך המיגון. ללא מד קרינה לא תוכלו ל"ראות" את הקרינה, לא תצליחו לזהות מאיכן היא נכנסת ומה צריך למגן קודם, לא תוכלו למגן בצורה נכונה ויעילה ולא תוכלו לבדוק את יעילות המיגון לאחר ההתקנה. בלי מד קרינה אתם "עיוורים" לקרינה ולכן זהו צעד ראשוני והכרחי. 

שלב שני מדידות קרינה 

על הלקוח לבצע מדידות קרינה בביתו עד אשר יבין, איזה מקורות קרינה יש לו בבית,  מאיפה חודרת הקרינה, כמה דרך הקיר וכמה דרך החלונות, ומה הרמות המקסימליות שנמדדות בשעות שיא הצריכה. את תוצאות המדידה יש לשלוח אלינו.

מומלץ להשתמש ביריעות מיגון זמני MYLAR, כמיגון זמני, קל להתקנה, וזול, על קירות ועל חלונות, כדי לוודא שהקרינה אכן נכנסת מאיפה שאתם חושבים ולעמוד את השיפור בסוף תהליך המיגון.

שלב שלישי – ניתוח ממצאים ומציאת פתרונות 

לאחר מכן מתאימים פתרון לכל בעיה וחדירה שנמצאה. הפתרונות נבחרים לפי איזורי החדירה ולפי רמות הקרינה. 
ממגנים בדרך כלל קודם כל חלונות ואחר כך קירות.
חלק מהמיגון ניתן להתקין לבד או על ידי חברה(למשל טפט חוסם קרינת רדיו), חלק רק לבד(למשל וילונות חוסמי קרינת רדיו ) וחלק רק על ידי חברה (למשל ציפוי לחלונות חוסם קרינת רדיו ).

שלב רביעי – למה אפשר לצפות 

במיגון קרינת רדיו ניתן לצפות מכל שכבת מיגון להוריד את הקרינה העוברת דרך המשטח הממוגן בכ90%. זה אולי נשמע הרבה אבל לא תמיד מספיק. לפעמים נעשה שימוש במספר שכבות כדי לקבל מיגון יעיל יותר. כאשר הקרינה הנכנסת לבית היא ברמות נמוכות די יהיה בדרך כלל למגן חלונות. ברמות גבוהות יותר יהיה צריך למגן חלונות וקירות. כאשר הרמות עוד יותר גבוהות יהיה צריך למגן גם חלונות וגם קירות בכמה שכבות. מעל רמות של 100 מיליוואט למטר רבוע (או 10 מיקרו וואט לסמ"ר) יש לפנות גם למשרד הגנת הסביבה ולדרוש מהם לפעול מול חברות הסלולר להורדת עוצמות השידור. מיגון ברמות קרינה מעל 100 מיליוואט למטר רבוע (או 10 מיקרו וואט לסמ"ר)  המיגון יהיה מאוד מאוד מורכב, חייב להכיל כמה שכבות, צריך שיהיה גם על הקירות, ויתן תוצאות חלקיות בלבד. 

שלב חמישי – מעבר לשימוש בציוד חוטי 

במקביל, על הלקוח לבצע צעדים להפסקת שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי בתוך האזור הממוגן. זאת על ידי התקנה ושימוש בטכנולוגיות חוטיות. מיגון ושימוש בציוד אלחוטי וסלולרי בתוך האזור הממוגן אינם נכונים ואינם הגיוניים. שימוש כזה עלול לחשוף את הלקוח לאותה קרינה מפניה הוא מנסה למגן.

שלב שישי – ביצוע המיגון לקרינה בלתי מייננת

כאמור חלק מחומרי המיגון ניתנים לרכישה והתקנה עצמית או התקנה על ידי חברה מקצועית. בחלק מהחומרים מתבצעת ההתקנה על ידי חברות מקצועיות המתמחות בתחום. במקרה שהתקנה או הרכישה מתבצעת על ידי חברה חיצונית, התשלום הוא מול החברה כדי לצמצם פערי שיווק. בכל מקרה אנחנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב.

שלב שביעי – מדידות, מדידות ושוב מדידות

לפני, תוך כדי, ואחרי כל התקנה של מיגון יש לבצע מדידות קרינה חוזרות כדי לוודא התקנה נכונה, ושיפור במצב החשיפה לקרינה. ממגנים בשלבים ובשכבות עד אשר מגיעים לתוצאות משביעות רצון מבחינת הלקוח.

דגשים נוספים

  • המוצרים והשירותים מוסברים באתר בצורה מקיפה. 
    אם תרצו לקבוע פגישת התרשמות מציוד המיגון או המדידה ניתן לתאם פגישה בתשלום. שימו לב כי הפגישה בתשלום.
  • במהלך התהליך אנחנו מקפידים לקחת בחשבון ידע וניסיון ייחודי. את הידע והניסיון צברנו במשך שנים של הנחיה ומיגון עבור אנשים רגישים במיוחד לקרינה.
    בין השאר אנחנו מקפידים על:
    • בחירה נכונה של סוגי המיגון,
    • ביצוע הארקה נכונה,
    • מניעת החזרים,
    • מיגון עד לרמות קרינה נמוכות מאוד ועוד.
  • באתר הזה ובאתר האינפורמטיבי נמצע המידע הדרוש לביצוע השלבים במיגון. יש לקרא, ללמוד ולבצע את המיגון בהתאם להסברים.
  • תהליך המיגון אצלנו מיועד למי שמבין את המסוכנות בחשיפה לקרינה ושואף לחשיפה נמוכה ככל הניתן. 

מידע כללי על ציוד וחומרים למיגון קרינה בלתי מייננת

ראשית ישנם שני תחומי מיגון הנפרדים אחד מהשני. תחום מיגון קרינת רדיו-מיקרו-סלולר שהוא פשוט יותר וזול יותר. בתחום קרינת הרדיו ניתן לעיתים לבצע את מיגון בעצמכם, אך רק אם רכשתם ידע מתאים. תחום מיגון קרינה ממערכות חשמל (תדר נמוך) הוא מורכב ויקר הרבה יותר. לכן מומלץ בתחום זה לבצע את המיגון על ידי שימוש בשירותי חברה מקצועית שאנחנו ממליצים עליה (ראו – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/elf-pro-protection/). 

לפני המיגון

לפני ביצוע מיגון קרינה בבית יש לבצע מדידות קרינה כדי לזהות את הגורם\גורמים לקרינה. ניתן לרכוש מד קרינה ביתי ולבצע את המדידות לבד (מומלץ) . במקרה של קרינה בתדר נמוך ממערכות חשמל, ניתן להזמין מודד קרינה מוסמך (NTAL) (בעיקר כאשר אתם צריכים דוחות רשמיים).

במהלך המדידות המקדימות יש למצוא את כל מקורות הקרינה בתוך הבית ולטפל בהם. יש למצוא את נקודות החדירה של הקרינה לבית. גם לאחר המיגון יש לבדוק שוב את הקרינה. זאת כדי לוודא כי המיגון בוצע כנדרש ועובד כנדרש. כמו כן כדי לוודא שאין חדירות נוספות של קרינה לתוך האזור הממוגן או מקורות קרינה נוספים בתוך האזור הממוגן. שימוש במד קרינה ביתי נחוץ למטרה זו.
רבים רוצים לקפוץ ישר לשלב המיגון, עוד לפני שהם מבינים את דפוס הקרינה בביתם או במקום העבודה. זו לדעתנו טעות קשה. רבים רוצים לבצע מיגון קרינה, ולהמשיך להשתמש בתוך האזור הממוגן בציוד אלחוטי וסלולרי. גם זו לדעתנו טעות. לכן לפני ואחרי מיגון קרינה יש לבצע מדידות קרינה, ולצמצם שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי. מדידת קרינה מתחילה ברכישת ידע על קרינהלכן מומלץ ללמוד את הנושא לעומקו.