שתפו ותהנו

מיגון אישי הוא לרגישים לקרינה שהפסיקו שימוש בציוד סלולרי ואלחוטי המיגון האישי מיועד לרגישים לקרינה (רגישות לקרינה היא מצב בריאותי כרוני בו קיים סבל מיידי כתוצאה מהחשיפה לקרינה ברמות נמוכות מאוד, ויש צורך מיידי להקלה בכאבים ובתסמינים) אשר הפסיקו שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי והחלו בתהליך משמעותי ועמוק של הפסקת השימוש בציוד אלחוטי וסלולרי והתמודות עם רגישות לקרינה, אבל עדיין מגיבים לקרינת רדיו ברחוב, במקומות העבודה, בבית, בנסיעה, וכו אשר מגיע ממקורות קרינה אשר אין להם שליטה עליהם. לפני הרכישה של מוצרי מיגון אישי יש עליכם לרכוש מד קרינה אישי ולהפסיק להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי.

אתם רגישים לקרינה ולא הפסקתם שימוש בסלולרי ובאלחוטי עדיין? – דעו לכם כי רוב החשיפה, הנזק והתסמינים הנובעים מקרינה מטלפון סלולרי וציוד אלחוטי אישי וביתי, הם משמעותיים ומשפיעים יותר מהתרומה של המיגון לכן יש להפסיק שימוש לפני שפונים למיגון. לכן אם אתם רגישים לקרינה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא להפסיק להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי. אם ועדיין לא הפסקתם שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי, רוב החשיפה שלכם לקרינה היא מהציוד הזה שלכם, ואין שום טעם והגיון להשתמש בציוד מיגון אישי שנועד להגן מחשיפה לקרינה סביבתית (שהיא בדרך כלל נמוכה משמעותית מהחשיפה מטלפון הסלולרי והציוד האלחוטי האישי והביתי). להשתמש במיגון אישי ולהמשיך להשתמש בסלולרי יהיה (בהגזמה לשם הדוגמא) דומה ללחבוש כסדה על הראש אבל להמשיך לדפוק את הראש בקיר, או ללחבוש קסדה על הראש, להמשיך להכניס לעצמכם אגרופים בפנים. במקרה שאתם רגישים לקרינה, הרכישה הראשונה צריכה להיות מד קרינה ביתי מהיר והפעולות הראשונות צריכות להיות הפסקת השימוש בסלולרי ובאלחוטי. רק אז יהיה היגיון ברכישת מיגון אישי.

לא רגישים אבל כן מודעים לסיכון? – במקרה שאתם לא רגישים לקרינה אבל כבר מודעים לסיכון הבריאותי האפשרי בחשיפה לקרינה בלתי מייננת, הרכישה הראשונה היא מד קרינה ביתי מהיר ולא מיגון אישי או מיגון בכלל. אני לא רואה טעם במיגון אישי למי שלא רגיש לקרינה (וחייב אותו כדי לצמצם תסמינים), זאת בגלל העלות שלו, הסרבול ומגבלות נוספות שלו (מגבלות שבדרך כלל זניחות ביחס לשיפור אותו הוא מביא לרגישים לקרינה שהפסיקו להשתמש בסלוולרי ובציוד אלחוטי וצריכים אותו להגנה כאשר הם נמצאים במקומות בהם יש קרינה סביבית בלתי ניתנת לשליטה). במקרה כזה מספיק יהיה להתחיל בתהליך אמיתי ויסודי של לימוד, מדידה, מעבר לחוטי, צמצום חשיפה, ואם אין ברירה מיגון במקום המגורים. כאמור תהליך זה מתחיל ברכישה של מד קרינה ביתי.

באופן כללי – מיגון הוא תמיד הצעד האחרון בהתמודדות, ביחוד מיגון אייש. לכן גם במקרה של מודעים לסיכון וגם במקרה של רגישים לקרינה הרכישה הראשונה הנכונה היא מד קרינה ביתי מהיר שיאפשר לכם לבצע את מדידות הקרינה הדרושות לפני המיגון, לשפר את תהליך צמצום החשיפה לקרינה בלתי מייננת, והחזרה לשימוש בציוד קווי-חוטי, וגם למדוד אחרי ביצוע התהליך של צמצום החשיפה והמיגון.

ראו מדיניות החזרה

בעמוד זה נציין את מגבלות השימוש בציוד מיגון קרינת רדיו אישי כגון כובעים ובגדים שנועדו לשימוש על ידי רגישים לקרינה כדי לאפשר להם צמצום חשיפה בסביבה עם קרינת רדיו.

מטרת האתר היא להנגיש ציוד וחומרים למדידה ומיגון קרינה. השימוש במוצרים הוא על אחריות הלקוחות והמשתמשים בלבד. חובה לעשות שימוש על פי המגבלות המצוינות באתר ועל פי ידע מקצועי מהימן בנושא. האתר, מפעיליו, מנהליו ובעליו לא יהיה אחראיים על כל נזק, למשתמש או לאחרים, שיגרם כתוצאה משימוש במוצרים הנמכרים באתר.

מי הם ה"רגישים לקרינה"?

אם אתם בכלל שואלים את השאלה, רוב הסיכויים שאתם לא רגישים או לא מודעים לרגישותכם. רגיש לקרינה הוא אדם המפתח תסמינים בעת חשיפה לקרינת רדיו מהסלולרי, ציוד אלחוטי ואנטנות סלולרית.

בדרך כלל התסמינים הראשונים שאנשים שמים לב אליהם הם כאבי ראש בעת ואחרי שימוש בסלולרי, נימול בידיים בעת שימוש בסלולרי וחום בפנים. בשלב מאוחר יותר, אחרי התדרדרות הרגישות לרמות בינוניות וקשות מתחילים להרגיש רע גם בעת חשיפה לקרינה סביבתית מאנטנות סלולריות או ציוד אלחוטי וסלולרי של אחרים (רמה בינונית קשה).

אבחון עצמי רגישות לקרינה – https://www.norad4u.co.il/ehs-h/ehs-self-diagnosis/

למי מתאימים מוצרים המיגון האישי?

המוצרים מיועדים לרגישים לקרינה שהפסיקו שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי. המוצרים נועדו לצמצם את החשיפה לקרינה הסביבתית כדי לאפשר לרגישים לקרינה להיות יותר זמן, עם פחות תסמינים, בסביבה עם קרינת רדיו מאנטנות סלולריות, ציוד שידור אלחוטי או ציוד סלולרי של אחרים. המוצרים יאפשרו צמצום החשיפה והקלה בתסמינים.

אם אני לא רגיש לקרינה אבל עדיין רוצה הגנה מקרינה בלתי מייננת?

במקרה זה יש לכם מזל, אתם לא סובלים עדיין מתסמינים של חשיפה לקרינה בלתי מייננת ולא צריכים מיגון אישי. מה שכן כדאי לעשות הוא לרכוש מד קרינה ביתי מהיר ולהתחיל בתהליך של צמצום חשיפה וחזרה לשימוש בציוד קווי. התהליכים מוסברים באתר המידע:
מדריך חזרה לקווי – https://www.norad4u.co.il/guidesh/return2wired/
מדריך צמצום חשיפה ראשוני – https://www.norad4u.co.il/guidesh/step-by-step-emf-reduction-h/
מד קרינה ביתי מהיר מומלץ – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/cornet-ed88tplus/

ואם אני רגיש אבל עדיין משתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי?

החשיפה לקרינת רדיו שאתם גורמים לעצמכם מהציוד הסלולרי האישי והציוד האלחוטי שלכם גבוהה פי כמה (ברוב המקרים) מהחשיפה לקרינה הסביבתית (שהמיגון האישי אמור לצמצם). לכן ההגיון אומר שקודם כל מפסיקים את השימוש ורק אחר כך משתמשים במיגון אישי כדי להקל על התסמינים בעת שהייה במקומות בהם אין לכם שליטה על הקרינה הסביבתית.

במקרה שעדיין לא הפסקת שימוש ממליץ לכם להיעזר במדריכים באתר המידע:
מדריך "חוזרים לחוטי" – https://www.norad4u.co.il/guidesh/return2wired/
מדריך "צמצום חשיפה ראשוני" – https://www.norad4u.co.il/guidesh/step-by-step-emf-reduction-h/
מדריך התמודדות עם רגישות לקרינה – https://www.norad4u.co.il/ehs-h/handling-ehs-h/

אין להשתמש בציוד אלחוטי וסלולרי
אין להשתמש בציוד אלחוטי וסלולרי בעת שימוש במוצרים

אפילו עבור רגישים לקרינה, המיגון האישי אינו רכישה ראשונה

גם לרגישים לקרינה רכישה ושימוש במיגון האישי הינו שלב מתקדם יחסית בהתמודדות עם רגישות לקרינה. יש לבצעו אחרי רכישה ושימוש במד קרינה ביתי מהיר, אחרי הפסקת השימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי ואחרי תחילת תהליך צמצום החשיפה לקרינה. כמו כן שימוש במיגון דורש כבר הבנה בסיסית של איך עובד מיגון קרינה (החזרה ובליעה של קרינת רדיו), בכלל זה גם של המיגון האישי, הכרה של מגוון מקורות הקרינה וסוגי הקרינה השונים.

עקרונות בסיסיים במיגון אישי מפני קרינת רדיו

  1. מיגון אישי קרינת רדיו יבוצע רק לאחר מדידות קרינה מקיפות, צמצום החשיפה בכל דרך אחרת, והפסקת השימוש בציוד אלחוטי וסלולרי.
  2. המיגון לרגישים לקרינה בלבד.
  3. המיגון לעולם לא עוזר ב100%. מטרתו לשפר מצב ולצמצם את החשיפה ככל שניתן. 
  4. עקרון העבודה הוא שהמיגון חוצץ ביניכם לבין מקור הקרינה ובכך הודף את הקרינה ממכם ומצמצם את החשיפה. 
  5. המיגון האישי יקר, לא נוח, חם, מגביל וגורם לכם להראות מוזר. אבל בשימוש נכון יביא להקלה בתסמינים בעת חשיפה ללא שליטה וללא ברירה לקרינת רדיו. לכן אין לרכוש "ליתר ביטחון" אלא רק אם וכאשר יש צורך אמיתי של רגישים לקרינה, ורק לאחר שהפסיקו בעצמם להשתמש בציוד אלחוטי וסלולרי. מי שאינו רגיש לקרינה, עדיף שיתחיל בתהליכי הלימוד, מדידה וצמצום חשיפה.
  6. המיגון האישי חייב להיות עשוי מבדים שמכילים מתכות שאינן רעילות. יש בשוק ביגוד ובדים עם מתכות רעילות כגון ניקל. המיגון האישי שאנחנו מייצרים מכיל מתכות לא רעילות בעיקר נירוסטה, בחלק מהמקרים כסף ונחושת.
  7. המיגון האישי כדאי שיהיה עשוי מבדים עמידים, זאת כי המיגון אמור להמשיך לעבוד גם אחרי כביסות. בשוק יש מגוון מוצרי ביגוד מבדים לא עמידים ואחרי כמה כביסות הוא לא ממש עוזר. המיגון שלנו עשוי בראש ובראשונה מבדים עמידים.
  8. ההנחיה וההמלצה שלי היא שהביגוד לא ילבש ישירות על הגוף\עור. זאת כדי למנוע (כאשר ניתן) מגע של המתכת בגוף. ברגע שהמתכת נוגעת בעור, יכולות להתפתח בעיות של רגישות למתכת וכן העור הופך לחלק מהמערכת וזה לא רצוי. לכן כל המיגון האישי שלנו (חוץ מכובעים) נועד ללבישה מעל בגד אחר. במקרים רבים אני בוחר בבד שהצד הפנימי שלו ללא מתכת, או עם פחות מתכת.
  9. האיזורים הרגישים ביותר בגוף לחשיפה לקרינת רדיו, אצל רוב האנשים, הם מרכזי העצבים והבלוטות. זאת הערכת העבודה שלי על סמך מחקרים שקראתי, שנים בתור רגיש לקרינה ומנחה של רגישים לקרינה, ושנים של יצור ומכירה של מיגון אישי (פידבק מלקוחות).
    לכן המיגון האישי נועד לכסות דבר ראשון את החלקים בגוף שיש בהם מרכזי עצבים ובלטות. דבר ראשון הראש (מוח). עדיפות שנייה הצוור ובית החזה. כל השאר בעדיפות נמוכה הרבה יותר. גפיים בעדיפות אחרונה.
    לרוב האנשים הרגישים לקרינה יועיל הכי הרבה כיסוי ראש (כובע) , לאחר מכן כיסוי צוואר ובית החזה (גאקטים). לכן אני מתרכז ביצור ופיתוח של כובעים ושל גאקטים. בנוסף יש גם עיניין של יעלות ושימושיות כאשר כובעים וגאקטים ניתן להוריד בקלות כאשר חוזרים למקום בו קרינת רדיו נמוכה, מכנסיים פחות קל להוריד.

תנאי שימוש והגבלות במוצרי מיגון אישיים מקרינת רדיו כגון כובעים או בגדי מיגון

  • הבגדים והכובעים (מיגון אישי) מיועדים לשימוש על ידי רגישים לקרינה המרגישים הופעת תסמינים בעת חשיפה בלתי רצונית לקרינה סביבתית, למשל בעת נהיגה או הליכה ברחוב מאנטנות סלולריות, במשרדים בהם יש ציוד אלחוטי, בקרבת אנשים העושים שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי ועוד.
  • שימוש במיגון (אישי או ביתי) דורש הבנה בסיסית של איך עובד מיגון קרינה (החזרה ובליעה של קרינת רדיו), בכלל זה גם של המיגון האישי, הכרה של מגוון מקורות הקרינה וסוגי הקרינה השונים.
  • לידיעתכם, ברוב המקרים הקרינה המגיעה אלינו מהאנטנות נמוכה פי כמה מהקרינה המגיעה אלינו (בחשיפה מקומית) מהסלולרי או מציוד אלחוטי אחר. לכן כל עוד אתם עושים שימוש בסלולרי או בציוד אלחוטי אחר, אין באמת צידוק לעשות שימוש בכובע מגן קרינת רדיו. את הקרינה מהסלולרי הוא לא יגן בצורה מספקת שתבטיח שלא יהיו השפעות ביולוגיות ובריאותיות וכל מה שהוא יתן לכם זה שקט מצפוני מדומה ומרמה. 
  • מטרת המיגון האישי (כובעים ובגדים מבדים חוסמי קרינה) היא לצמצם את החשיפה של משתמש לקרינת רדיו בהיותו בסביבה בה יש חשיפה כמו למשל ברחוב, בבית או במקום העבודה.
  • המיגון האישי הינו יקר, מסורבל, לא נוח, לא אופנתי, אבל למי שסובל כבר מחשיפה לקרינה סביבתית המיגון יכול לאפשר הקלה בתסמינים ושיפור יכולת התפקוד.
  • יש לזכור כי מיגון הוא הצעד האחרון, במיוחד מיגון אישי, ויש לנקוט בכל האמצעים האפשריים כדי לצמצם את החשיפה לקרינה לפני שימוש במיגון אישי.
  • אם אתם עדיין עושים שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי ראו מדריך צמצום חשיפה ראשוני באתר המידע.
    אם תבצעו את הצעדים המוסברים בו, תשפרו את מצב החשיפה שלכם ביחס למצב היום.
    ללא הפסקת שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי הכובעים והמיגון האישי יביאו לשיפור קטן בלבד.
  • הכובעים והמיגון האישי נועדו לשימוש באזורים ובמצבים שאתם לא יכולים לצמצם את החשיפה בכל דרך אחרת, למשל הליכה ברחוב, שהייה במשרד עם ציוד אלחוטי וסלולרי, שהייה ליד אנשים שמשתמשים בסלולרי. 
  • הכובעים והמיגון יכולים לשפר את ההרגשה ולצמצם את התסמינים, מספרם, חוזקם, להגדיל את זמן עד הופעת ולהקטין את זמן ההתאוששות. אבל לא יתנו הגנה של 100%. 
  • כרגיש לקרינה אני יכול לדווח כי הבגדים והכובעים עוזרים לי רבות ואני עושה בהם שימוש יום יומי.
  • רוב הלקוחות מדווחים כי הכובעים והבגדים עוזרים להם להפחית את התסמינים של רגישות לקרינה כאשר הם בסביבה בה יש חשיפה לקרינת רדיו כמו למשל ברחוב, בבית או במקום בעבודה.
  • לא כל הרגישים לקרינה יגיבו באופן חיובי לשימוש בציוד המיגון האישי. 
  • בחלק מהמקרים יקח למשתמש זמן להבין מתי ואיך המיגון האישי עוזר לו, אם בכלל.

תופעות לוואי

  • כובעי ובגדי המיגון האישי עשויים מבדים חוסמי קרינת רדיו המכילים מתכנות שונות. תיתכן תגובה אלרגית למתכות בבדים ובציוד. 
  • בבדי המיגון יש סיבים ורכיבים מתכתיים. מי שרגיש למתכת יש לנסות להשתמש בבדים מכסף או\ו לשים שכבת בד אחרת בין הגוף למיגון האישי.
  • במקרה שיש תופעות לוואי או שהמיגון האישי לא עוזר כמצופה אפשרויות הסיבות הבאות:
    • עדיין נכנסת מספיק קרינה מהפתחים במיגון או מאזורים לא מוגנים כדי לגרום לתסמינים
    • מבוצע עדיין שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי הגורם להופעת תסמינים הרבה יותר משמעותיים מהשיפור שהמיגון האישי מביא.
    • רגישות של המשתמש לבד או מרכיבי הבד (בגדש על רגישות למתכות).
    • בלימה של השדה המגנטי הטבעי של הגוף
    • שינויים אחרים בתזונה, טיפולים רפואיים ותרופתיים, חשיפה, הכנסת מכשיר חשמלי חדש, שינויים בסביבה, או שינוי בפרמטרים אחרים, עלולים ליצור תגובה אשר תיוחס בטעות לשימוש במיגון האישי.
  • אם תוך כדי שימוש במיגון האישי, המשתמש חש החמרה בתסמינים, יש להפסיק מיד שימוש ולנסות שוב כאשר הסביבה והנסיבות משתנות.
  • אנחנו ממליצים לבדוק שימוש בפריט יחיד, לפני רכישה של כמה פריטים נוספים, זאת כדי לוודא התאמה למשתמש.

מתי כדאי להשתמש ומתי לא

  • המוצרים לא נועדו למי שאינו רגיש לקרינה. לעניות דעתנו מי שאינו רגיש לקרינה די שיבצע צעדים כגון מעבר לשימוש בציוד קווי בלבד וצמצום החשיפה לקרינה על ידי מדידה, מעבר לציוד קווי ומיגון ביתי.
  • המוצרים לא נועדו להגנה בעת שימוש אישי בציוד אלחוטי וסלולרי.
  • אין לשים בכיסי הביגוד או בתוך הכובעים ציוד סלולרי או אלחוטי.
  • אין לעשות שימוש בכובעי ובגדי המיגון האישי בעת שימוש בטלפונים סלולריים או ציוד אלחוטי אחר.
  • אין להכניס לתוך ציוד המיגון האישי (כובעים, ביגוד, כילות) ציוד משדר (טלפונים סלולריים, ציוד אלחוטי, שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות ועוד).
  • אין להשתמש במיגון אישי, כובעים או בגדים, בעת מעבר בסורקי ביטחון או סורקים רפואיים העושים שימוש בטכנולוגיות רנטגן, MRI, תהודה מגנטית, קרינת רדיו או דומים. 
  • מוצרי המיגון האישי, הכובעים והביגוד, נועדו לאפשר לרגישים לקרינה לצמצם חשיפה לקרינת רדיו מהסביבה, כגון מאנטנות סלולריות (ממרחק), או ציוד אלחוטי וסלולרי המותקן בתקרות מבנים, וכו.
  • מוצרי המיגון האישי לא נועדו לשימוש על ידי ילדים או תינוקות שלא מודעים לרגישותם, או לנושא הקרינה. רוצים להגן על הילדים שלכם , הפסיקו להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי לידם.

שימוש מקצועי

  • שימוש מקצועי, מעבדתי וצבאי בציוד המיגון האישי אפשרי, כל עוד עומדים בתקני החשיפה המותרים, אך רק לאחר שהלקוח ביצע בדיקות לביצועי המוצרים ווידא כי המוצרים מתאימים לדרישותיו המקצועיות. בכל מקרה הלקוח יהיה האחראי הבלעדי לשימוש במוצרי המיגון האישי. 
  • בשום מקרה אין לעבור את תקני החשיפה בלי קשר לשימוש או אי שימוש במוצרי המיגון האישי.
  • המוצרים לא נבדקו לבטיחות ברמות קרינה של תקנים תעסוקתיים או צבאיים, מומלץ לא להתקרב לרמות קרינה אלו בשום מקרה,
  • ראו פרטים , הגבלות ותנאים נוספים בשימוש מקצועי וצבאי של הציוד הנמכר באתר