שתפו ותהנו

ביגוד מבדים חוסמי קרינת רדיו-סלולר מיועדים לשימוש ע"י רגישים לקרינה. זאת על מנת לצמצם את החשיפה שלהם לקרינה רדיו-סלולר סביבתית באיזור מגורים, עבודה, ובעת נסיעה

לפני רכישה של כובעים וביגוד מבד חוסם קרינת רדיו עבור רגישים לקרינה בבקשה קיראו
תנאי שימוש ורכישה באתר
מגבלות השימוש במוצרי המיגון האישי

כמו כן, בבקשה לקרוא את כל העמוד הזה, לפני הזמנה של ביגוד מבדים חוסמי קרינת רדיו סלולר.

מבחר הביגוד והמיגון האישי מבדים חוסמי קרינת רדיו – סלולר לרגישים לקרינה

 אזהרה

ביגוד מבדים חוסמי קרינת רדיו – סלולר (מיגון אישי), מיועד לרגישים לקרינה. רגישים לקרינה חשים ומושפעים מייד מהקרינה הסביבתית והיא מפריעה להם. אין לעשות שימוש בלבוש ומיגון אישי כאשר עושים שימוש בציוד אלחוטי או סלולרי. אין להכניס לתוך הלבוש ציוד אלחוטי או סלולרי. השינוי בתחושות ובהרגשה שיעניק הלבוש הוא סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם ותלוי במשתנים רבים. רוב הרגישים לקרינה ירגישו שיפור, ברוב הזמן והמקרים, בעת השימוש בביגוד המיגון האישי. אבל לא כולם ולא בכל מצב. אם וכאשר הלבוש גורם לתחושות שליליות יש להסירו ולנסות שוב לאחר שינוי תנאי הסביבה (מיקום וזמן). 

לקריאה על מגבלות השימוש במוצרי המיגון האישי לחץ כאן…
לקריאת תנאי שימוש ורכישה באתר לחץ כאן…

לפני רכישת מיגון אישי, מדדו קרינה וצמצו חשיפה

לפני רכישה של מיגון אישי לרגישים לקרינה מומלץ לרכוש ולהשתמש במד קרינה ביתי מומלץ.
המד יאפשר לכם "לראות" את הקרינה, למדוד אותה, למצוא מקורות קרינה ויסיע בתהליך צמצום החשיפה.

שימוש מקצועי

במקרה של שימוש מקצועי יש לרכוש כמות קטנה ולבצע בדיקות במעבדתכם.

סרטון קצר – ביגוד מבדים חוסמי קרינה, כהגנה לרגישים לקרינה

קישור- https://youtu.be/TFdP4XpXRvE

payme.io

למי שאינו רגיש לקרינה ורוצה כובע או ביגוד

עזבו, מה אתם צריכים. הכובעים והביגוד לא יפים, לא נוחים ללבישה, לא אופנתיים, חם בהם ומזיעים איתם. הם מוצר של "אין ברירה" למי שהוא רגיש לקרינה והחשיפה לקרינת רדיו מגורמים סביבתיים (אנטנות סלולריות, ציוד אלחוטי במשרד או במקום העבודה, קרינה מסלולריים של אנשים אחרים וכו) גורמת לו לכאבים ותסמינים זה יכול לעזור מאוד. לכן יש לו סיבות טובות ללבוש כובע מגן לא נוח, לא אופנתי ומחמם. לכם אין שום סיבה.

לא רגישים אבל מודעים לסיכון?

אתם לא רגישים לקרינה ורוצים לצמצם חשיפה? צמצמו שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי אחר, עבורו להשתמש בציוד תקשורת ובידור חוטי, תרכשו מד קרינה ותתחילו לבדוק קרינה בבית, לאתר מקורות ונקודות חדירה ואז אפשר גם למגן את הבית. כך תגדילו את הסיכויים שלא תפגעו או שתפגעו פחות מהקרינה. אין שום סיבה שתקנו כובע או מיגון אישי כל עוד אתם לא סובלים מהקרינה וכל עוד אתם משתמשים בציוד סלולרי ואלחוטי וחושפים את עצמכם לקרינה כל הזמן.

רגישים לקרינה אבל עדיין משתמשים בציוד מקרין?

אתם כן רגישים לקרינה ועדיין לא צמצמתם חשיפה, הרבה יותר חשוב שתפסיקו את השימוש בסלולי ובציוד אלחוטי ותתחילו בתהליך של צמצמו החשיפה, מאשר שתקנו מיגון אישי.

סרטון הסבר על מגוון המיגון האישי לרגישים לקרינה

סרטון הסבר על מגוון המיגון האישי לרגישים לקרינה – https://youtu.be/7CMyMy9bmi4

מידע כללי על ביגוד וכובעים מבדים חוסמי קרינת רדיו – סלולר

קו הביגוד מבדים חוסמי קרינת רדיו – סלולר מיועד לרגישים לקרינה בלבד.
אין לעשות בביגוד ובמיגון אישי שימוש בעת שימוש בציוד סלולרי או אלחוטי. 

הצורך בכובעים וביגוד חוסם קרינה התעורר כדי לאפשר לרגישים לקרינה לסבול פחות מהקרינה בסביבה. המיגון האישי מאפשר שהייה ארוכה יותר, במקומות בהם קיימת קרינה סביבתית. קרינה הגורמת אצל רגישים להופעה של תסמינים. את הכובעים הראשונים , וגם מקטורן ראשון הכנתי לעצמי לפני יותר מ10 שנים. הכובעים והמקטורן שהכנתי היו עשויים מבד שקניתי מיצרן ישראלי. הכובעים והגאקטים שתפרתי לעצמי, הקלו עלי את המשיך העבודה בהיטק. למעשה בלי המיגון האישי כנראה שלא הייתי מצליח להמשיך לעבוד שם עם הריגשות שלי.

משפר אבל לא 100% הגנה

פרטי הלבוש והכובעים אינם חוסמים לגמרי את חדירת קרינת הרדיו. פרטי לבוש המיגון האישי מאפשרים צמצום חשיפה מסוים. צמצום החשיפה מתבטא בדרך כלל בהרגשה טובה יותר. כלומר יותר זמן עם פחות תסמינים, וזמן התאוששות קצר יותר. זאת אומרת אפשרות לשהות יותר זמן באזורים בהם יש קרינה סלולרית או אלחוטית (קרינת רדיו-מיקרו).

עדיף על לסבול

המיגון האישי לא תמיד נוח, לא תמיד יפה, בדרך כלל מחמם ולא נעים. אבל לדעתנו השימוש בו עדיף על חווית הכאבים מהחשיפה לקרינה. לכן המיגון יכול להועיל מאוד למי שרגיש לקרינה. אבל אין לרכוש מיגון אישי כל עוד אין צורך אמיתי.

יצור בכמויות קטנות

קו ביגוד החוסם קרינה כולל היום מגוון של בגדים. מקטורן-ג'אקט, מכנס, צעיפים כיסויי גוף וחולצת כפתורים. מחיר פרטי הלבוש הוא יחסית גבוה. הן בגלל יצור בכמויות קטנות והן בגלל עלותם הגבוהה של חומרי הגלם. 

בהתחלה נסו פריט אחד

מומלץ אפוא שפריט הלבוש המגן הראשון יהיה כובע חוסם קרינת רדיו.
הכובעים יחסית זולים מאוד. לאחר כמה שעות של שימוש תוכלו לדעת האם סוג זה של מיגון נכון עבורכם. 
התנסות בפריט אחד תאפשר לכם גם להבין האם אתם מגיבים טוב לבדים עצמם.

פריטים נוספים שכדאי להתחיל בהם הם גאקט\מקטורן או צעיף מבדים חוסמי קרינת רדיו.

פגישת התרשמות מציוד המיגון האישי

ניתן לתאם פגישה בתשלום אשר במהלכה תוכלו להתרשם מפרטי הלבוש ולנסותם.

ראו – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/productshow/

מתי להתחיל להשתמש במיגון אישי?

מיגון אישי (כובעים ולבוש מבדים חוסמי קרינה) הוא הצעד האחרון בהגנה מקרינה. קודם כל מומלץ לרכוש מד קרינה ולבצע בדיקות קרינה בעצמכם. אז יש צורך להפסיק שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי ככל הניתן. כל זאת לפני רכישת ביגוד ומיגון קרינה.

מד קרינה יעזור לכם ללמוד איך הקרינה מתנהגת במרחב ומאיפה היא נכנסת אל הבית. בנוסף המד יעזור לכם למצוא את מקורות הקרינה שנמצאים בתוך הבית. כך תוכלו לנסות לצמצם את החשיפה בכל דרך אחרת לפני מיגון. גם בתהליך המיגון המד יעזור. המד יאפשר לכם לוודא כי המיגון עובד כמו שצפוי. גם לאחר ההתקנה, וגם בבדיקות חוזרות פעם בכמה חודשים.

מלאי של ביגוד מבדים חוסמי קרינת רדיו סלולר

 אנחנו עובדים על מלאי קטן של פריטים מכל סוג. אנחנו משתדלים שכל הפריטים יהיו במלאי. אבל זה לא תמיד מתאפשר בשל קשיים בהספקה של בדים מתאימים, ובגלל עלות גבוהה של יצור של חומרי גלם.

עקרונות בסיסיים במיגון אישי מפני קרינת רדיו

  1. מיגון אישי קרינת רדיו יבוצע רק לאחר מדידות קרינה מקיפות, צמצום החשיפה בכל דרך אחרת, והפסקת השימוש בציוד אלחוטי וסלולרי.
  2. המיגון לרגישים לקרינה בלבד.
  3. המיגון לעולם לא עוזר ב100%. מטרתו לשפר מצב ולצמצם את החשיפה ככל שניתן. 
  4. עקרון העבודה הוא שהמיגון חוצץ ביניכם לבין מקור הקרינה ובכך הודף את הקרינה ממכם ומצמצם את החשיפה. 
  5. המיגון האישי יקר, לא נוח, חם, מגביל וגורם לכם להראות מוזר. אבל בשימוש נכון יביא להקלה בתסמינים בעת חשיפה ללא שליטה וללא ברירה לקרינת רדיו. לכן אין לרכוש "ליתר ביטחון" אלא רק אם וכאשר יש צורך אמיתי של רגישים לקרינה, ורק לאחר שהפסיקו בעצמם להשתמש בציוד אלחוטי וסלולרי. מי שאינו רגיש לקרינה, עדיף שיתחיל בתהליכי הלימוד, מדידה וצמצום חשיפה.
  6. המיגון האישי חייב להיות עשוי מבדים שמכילים מתכות שאינן רעילות. יש בשוק ביגוד ובדים עם מתכות רעילות כגון ניקל. המיגון האישי שאנחנו מייצרים מכיל מתכות לא רעילות בעיקר נירוסטה, בחלק מהמקרים כסף ונחושת.
  7. המיגון האישי כדאי שיהיה עשוי מבדים עמידים, זאת כי המיגון אמור להמשיך לעבוד גם אחרי כביסות. בשוק יש מגוון מוצרי ביגוד מבדים לא עמידים ואחרי כמה כביסות הוא לא ממש עוזר. המיגון שלנו עשוי בראש ובראשונה מבדים עמידים.
  8. ההנחיה וההמלצה שלי היא שהביגוד לא ילבש ישירות על הגוף\עור. זאת כדי למנוע (כאשר ניתן) מגע של המתכת בגוף. ברגע שהמתכת נוגעת בעור, יכולות להתפתח בעיות של רגישות למתכת וכן העור הופך לחלק מהמערכת וזה לא רצוי. לכן כל המיגון האישי שלנו (חוץ מכובעים) נועד ללבישה מעל בגד אחר. במקרים רבים אני בוחר בבד שהצד הפנימי שלו ללא מתכת, או עם פחות מתכת.
  9. האיזורים הרגישים ביותר בגוף לחשיפה לקרינת רדיו, אצל רוב האנשים, הם מרכזי העצבים והבלוטות. זאת הערכת העבודה שלי על סמך מחקרים שקראתי, שנים בתור רגיש לקרינה ומנחה של רגישים לקרינה, ושנים של יצור ומכירה של מיגון אישי (פידבק מלקוחות).
    לכן המיגון האישי נועד לכסות דבר ראשון את החלקים בגוף שיש בהם מרכזי עצבים ובלטות. דבר ראשון הראש (מוח). עדיפות שנייה הצוור ובית החזה. כל השאר בעדיפות נמוכה הרבה יותר. גפיים בעדיפות אחרונה.
    לרוב האנשים הרגישים לקרינה יועיל הכי הרבה כיסוי ראש (כובע) , לאחר מכן כיסוי צוואר ובית החזה (גאקטים). לכן אני מתרכז ביצור ופיתוח של כובעים ושל גאקטים. בנוסף יש גם עיניין של יעלות ושימושיות כאשר כובעים וגאקטים ניתן להוריד בקלות כאשר חוזרים למקום בו קרינת רדיו נמוכה, מכנסיים פחות קל להוריד.

תנאי שימוש והגבלות במוצרי מיגון אישיים מקרינת רדיו כגון כובעים או בגדי מיגון

  • הבגדים והכובעים (מיגון אישי) מיועדים לשימוש על ידי רגישים לקרינה המרגישים הופעת תסמינים בעת חשיפה בלתי רצונית לקרינה סביבתית, למשל בעת נהיגה או הליכה ברחוב מאנטנות סלולריות, במשרדים בהם יש ציוד אלחוטי, בקרבת אנשים העושים שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי ועוד.
  • שימוש במיגון (אישי או ביתי) דורש הבנה בסיסית של איך עובד מיגון קרינה (החזרה ובליעה של קרינת רדיו), בכלל זה גם של המיגון האישי, הכרה של מגוון מקורות הקרינה וסוגי הקרינה השונים.
  • לידיעתכם, ברוב המקרים הקרינה המגיעה אלינו מהאנטנות נמוכה פי כמה מהקרינה המגיעה אלינו (בחשיפה מקומית) מהסלולרי או מציוד אלחוטי אחר. לכן כל עוד אתם עושים שימוש בסלולרי או בציוד אלחוטי אחר, אין באמת צידוק לעשות שימוש בכובע מגן קרינת רדיו. את הקרינה מהסלולרי הוא לא יגן בצורה מספקת שתבטיח שלא יהיו השפעות ביולוגיות ובריאותיות וכל מה שהוא יתן לכם זה שקט מצפוני מדומה ומרמה. 
  • מטרת המיגון האישי (כובעים ובגדים מבדים חוסמי קרינה) היא לצמצם את החשיפה של משתמש לקרינת רדיו בהיותו בסביבה בה יש חשיפה כמו למשל ברחוב, בבית או במקום העבודה.
  • המיגון האישי הינו יקר, מסורבל, לא נוח, לא אופנתי, אבל למי שסובל כבר מחשיפה לקרינה סביבתית המיגון יכול לאפשר הקלה בתסמינים ושיפור יכולת התפקוד.
  • יש לזכור כי מיגון הוא הצעד האחרון, במיוחד מיגון אישי, ויש לנקוט בכל האמצעים האפשריים כדי לצמצם את החשיפה לקרינה לפני שימוש במיגון אישי.
  • אם אתם עדיין עושים שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי ראו מדריך צמצום חשיפה ראשוני באתר המידע.
    אם תבצעו את הצעדים המוסברים בו, תשפרו את מצב החשיפה שלכם ביחס למצב היום.
    ללא הפסקת שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי הכובעים והמיגון האישי יביאו לשיפור קטן בלבד.
  • הכובעים והמיגון האישי נועדו לשימוש באזורים ובמצבים שאתם לא יכולים לצמצם את החשיפה בכל דרך אחרת, למשל הליכה ברחוב, שהייה במשרד עם ציוד אלחוטי וסלולרי, שהייה ליד אנשים שמשתמשים בסלולרי. 
  • הכובעים והמיגון יכולים לשפר את ההרגשה ולצמצם את התסמינים, מספרם, חוזקם, להגדיל את זמן עד הופעת ולהקטין את זמן ההתאוששות. אבל לא יתנו הגנה של 100%. 
  • כרגיש לקרינה אני יכול לדווח כי הבגדים והכובעים עוזרים לי רבות ואני עושה בהם שימוש יום יומי.
  • רוב הלקוחות מדווחים כי הכובעים והבגדים עוזרים להם להפחית את התסמינים של רגישות לקרינה כאשר הם בסביבה בה יש חשיפה לקרינת רדיו כמו למשל ברחוב, בבית או במקום בעבודה.
  • לא כל הרגישים לקרינה יגיבו באופן חיובי לשימוש בציוד המיגון האישי. 
  • בחלק מהמקרים יקח למשתמש זמן להבין מתי ואיך המיגון האישי עוזר לו, אם בכלל.

תופעות לוואי

  • כובעי ובגדי המיגון האישי עשויים מבדים חוסמי קרינת רדיו המכילים מתכנות שונות. תיתכן תגובה אלרגית למתכות בבדים ובציוד. 
  • בבדי המיגון יש סיבים ורכיבים מתכתיים. מי שרגיש למתכת יש לנסות להשתמש בבדים מכסף או\ו לשים שכבת בד אחרת בין הגוף למיגון האישי.
  • במקרה שיש תופעות לוואי או שהמיגון האישי לא עוזר כמצופה אפשרויות הסיבות הבאות:
    • עדיין נכנסת מספיק קרינה מהפתחים במיגון או מאזורים לא מוגנים כדי לגרום לתסמינים
    • מבוצע עדיין שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי הגורם להופעת תסמינים הרבה יותר משמעותיים מהשיפור שהמיגון האישי מביא.
    • רגישות של המשתמש לבד או מרכיבי הבד (בגדש על רגישות למתכות).
    • בלימה של השדה המגנטי הטבעי של הגוף
    • שינויים אחרים בתזונה, טיפולים רפואיים ותרופתיים, חשיפה, הכנסת מכשיר חשמלי חדש, שינויים בסביבה, או שינוי בפרמטרים אחרים, עלולים ליצור תגובה אשר תיוחס בטעות לשימוש במיגון האישי.
  • אם תוך כדי שימוש במיגון האישי, המשתמש חש החמרה בתסמינים, יש להפסיק מיד שימוש ולנסות שוב כאשר הסביבה והנסיבות משתנות.
  • אנחנו ממליצים לבדוק שימוש בפריט יחיד, לפני רכישה של כמה פריטים נוספים, זאת כדי לוודא התאמה למשתמש.

מתי כדאי להשתמש ומתי לא

  • המוצרים לא נועדו למי שאינו רגיש לקרינה. לעניות דעתנו מי שאינו רגיש לקרינה די שיבצע צעדים כגון מעבר לשימוש בציוד קווי בלבד וצמצום החשיפה לקרינה על ידי מדידה, מעבר לציוד קווי ומיגון ביתי.
  • המוצרים לא נועדו להגנה בעת שימוש אישי בציוד אלחוטי וסלולרי.
  • אין לשים בכיסי הביגוד או בתוך הכובעים ציוד סלולרי או אלחוטי.
  • אין לעשות שימוש בכובעי ובגדי המיגון האישי בעת שימוש בטלפונים סלולריים או ציוד אלחוטי אחר.
  • אין להכניס לתוך ציוד המיגון האישי (כובעים, ביגוד, כילות) ציוד משדר (טלפונים סלולריים, ציוד אלחוטי, שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות ועוד).
  • אין להשתמש במיגון אישי, כובעים או בגדים, בעת מעבר בסורקי ביטחון או סורקים רפואיים העושים שימוש בטכנולוגיות רנטגן, MRI, תהודה מגנטית, קרינת רדיו או דומים. 
  • מוצרי המיגון האישי, הכובעים והביגוד, נועדו לאפשר לרגישים לקרינה לצמצם חשיפה לקרינת רדיו מהסביבה, כגון מאנטנות סלולריות (ממרחק), או ציוד אלחוטי וסלולרי המותקן בתקרות מבנים, וכו.
  • מוצרי המיגון האישי לא נועדו לשימוש על ידי ילדים או תינוקות שלא מודעים לרגישותם, או לנושא הקרינה. רוצים להגן על הילדים שלכם , הפסיקו להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי לידם.

שימוש מקצועי

  • שימוש מקצועי, מעבדתי וצבאי בציוד המיגון האישי אפשרי, כל עוד עומדים בתקני החשיפה המותרים, אך רק לאחר שהלקוח ביצע בדיקות לביצועי המוצרים ווידא כי המוצרים מתאימים לדרישותיו המקצועיות. בכל מקרה הלקוח יהיה האחראי הבלעדי לשימוש במוצרי המיגון האישי. 
  • בשום מקרה אין לעבור את תקני החשיפה בלי קשר לשימוש או אי שימוש במוצרי המיגון האישי.
  • המוצרים לא נבדקו לבטיחות ברמות קרינה של תקנים תעסוקתיים או צבאיים, מומלץ לא להתקרב לרמות קרינה אלו בשום מקרה,